Så bor vänstern

Här gömmer sig AFA-ledaren från mångkulturen

Publicerad 14 juni 2023 kl 19.22

Inrikes. AFA-grundaren och vänsterextremisten Mathias Wåg, 52, har i flera år kartlagt invandrings­kritiker åt bland annat familjen Bonnier, Aftonbladet och AFA. Men nu visar en ny Youtube-dokumentär att 52-åringen själv har bosatt sig i den idylliska dalagården Bertilsbo – där det inte bor en enda invandrare.

Dela artikeln

Det är journalisten Christian Peterson på nyhetssajten Exakt24 som under ett år följt Wågs förehavanden och arbete åt bland annat AFA och Aftonbladet.

I dokumentären framgår bland annat att Wåg har bosatt sig på ett idylliskt fäbodställe i Dalarna. Det handlar om den anrika fastigheten Bertilsbo, erfar Fria Tider.

"Fäbodstället nås över en kort skogsväg som avviker från riksväg 69 varvid skogsvägen sedan passerar Norr Bertilsbo och löper vidare mot Mårtanbergshyttan i norr. Stora delar av fäbodens närmiljö är än idag brukad för ängs- och odlingsmark även om stora arealer växt igen", skriver Leksands kommun om fastigheten på sin hemsida.

Av dokumentären framgår även att Wåg ägnar tiden i idyllen åt att skriva texter om sina meningsmotståndare åt Aftonbladet samtidigt som han än idag kartlägger människor åt bland annat AFA.

Så sent som 2017 – fem år efter att Wåg och hans organisation Researchgruppen inledde det uppmärksammade samarbetet med familjen Bonniers kvällstidning Expressen – fastnade Wåg på video när han dirigerade våldsverkare under en demonstration där en journalist från alternativmedia blev misshandlad.

Även under en nyligen avslutad rättegång mot Mathias Wåg i Stockholms tingsrätt, där han var stämd för förtal i ett tvistemål, dök det mystiskt upp två vänsterextremister som började försöka misshandla filmaren Christian Peterson, som också var där. Videobilder från den händelsen visar dock att vänsterextremisterna får stryk och sedan snabbt flyr från platsen.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Långtidsarbetslösheten fortsätter att öka

Dystra siffrorna.. "Fler är arbetslösa längre och deras situation är svår."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.