Dumlemordet

Gretas gangsterkompis var mål för nattens bombdåd

Publicerad 2 januari 2023 kl 11.12

Inrikes. På adressen för nattens bombdåd i Grimsta bor Abas Abdikarim Bakar, 25, som är den gangsterrappare som tidigare har kampanjat med klimataktivisten Greta Thunberg, avslöjar Samnytt.

Dela artikeln

Rapparen som går under namnet "1.Cuz" ska ha utsatts för dådet efter att ha hånat den numera avlidne våldtäktsgangstern Mehdi ”Dumle” Sachit som sköts ihjäl på juldagen.

Vid sidan om sin våldsglorifierande musik har mannen, som är somalier, även engagerat sig i PK-frågor såsom klimat- och vaccinkampanjer tillsammans med Greta Thunberg, skriver Samnytt.

Abas Abdikarim Bakar är även aktiv inom gängkriminalitet och är dömd för att ha transporterat fem automatvapen och ammunition genom Stockholm.

Sammanlagt har fem personer gripits efter nattens explosioner hemma hos Bakar och en annan kriminell man i Bagarmossen i södra Stockholm.

Polisen ser ännu ingen direkt koppling mellan explosionen i Bagarmossen och i Grimsta men kommer att titta på flera händelser som varit i närtid.

– Vi utesluter inte att det finns samband mellan explosionerna, skottlossningarna och mordet som varit under julhelgen och mellandagarna, säger en talesperson för myndigheten till SVT.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.