Ungerns barnskyddslag

Nederländerna: Uteslut Ungern ur EU

Publicerad 23 juli 2021 kl 13.47

Utrikes. Efter kritiken från Västeuropa ska ungrarna nu själva få ta ställning till den nya lag som förbjuder skolor och medier att sprida uppmaningar till homo- och transsexualitet som riktar sig till barn. En folkomröstning ska hållas, men det retar upp andra länder i unionen.

Dela artikeln

Nederländernas premiärminister Mark Rutte anser att Ungern bör lämna EU eftersom det strider mot "rättsstatens principer" att begränsa barns tillgång till uppmaningar av homosexuell karaktär.

I början av 2000-talet beslutade en domstol i Nederländerna att klassa det liberala pedofilpartiet NDV som förenligt med rättsstatens principer, vilket ledde till att italienska högerpolitiker reste frågan om att utesluta Nederländerna ur unionen.

I Ungern har EU emellertid starkt stöd då landet till stor del försörjs av bidragspengar från Sverige, Tyskland och andra EU-länder.

EU har dock en så kallad rättsstatsmekanism som gör att EU kan besluta att inte betala ut några pengar till länder som bryter mot politiskt korrekta föreställningar, eller "rättsstatens principer" som man officiellt kallar det hela.

Förutom pedofillagen kritiserar EU Ungern för att landet har alltför låg invandring från tredje världen, då även hög invandring ingår i rättsstatens principer.

Även Polen kritiseras på fler punkter, bland annat för att de infört HBTQ-fria zoner i landet.


Tingsrätten motiverar sitt "humana" straff. Bara "lindrigt våld" när kongolesen höll fast och våldtog flickan i Stockholmsparken. 0 Plus

Mamman struntade i att lära sig svenska. Nu godkänner förvaltningsrätten kommunens beslut att dra in bidraget.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Polis, advokat och pilot dömda i klanhärva

Lurade till sig 6 miljoner kronor i bidrag. Nu döms de till flera års fängelse – och får betala tillbaka.0 

Ekonominyheter

Dagligvaruhandeln faller kraftigt

Svensk handel hårt pressad.. "Läget för många företag är kritiskt."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.