Det är Expressens kulturredaktör Victor Malm som reagerat på de "censorsimpulser" som väckts hos vissa efter att den kände rapparen Yasin häktats misstänkt för människorov.
Redan i maj 2018 dömdes Yasin till två års och tre månaders fängelse för grovt vapenbrott. Polisen har även pekat ut honom som en "ledande medlem i Rinkebygänget Shottaz".
Bland annat har Robert Hannah, bostadspolitisk talesman för Liberalerna, krävt att "Spotify tar sitt ansvar och tar bort Yasin från sina rekommenderade spellistor. Allt annat är att tjäna pengar på kriminella".
Men det tycker Expressens redaktör är fel.
I stället ska man skilja på kulturellt verk och person, anser Malm. Upphovsmannens privatliv har ingenting med den "kultur" denne skapar. Konstnärliga och juridiska premisser ska inte blandas ihop.
"Det är helt olika saker. Ursäkta självklarheterna, men rätten att uttrycka sig konstnärligt är absolut, och åt kvalitet kan man inget göra – att Tupac dömdes till fängelse för sexuella övergrepp påverkar förstås hans personliga eftermäle, men knappast hans konstnärliga. Är det bra är det bra. Det är en banal men nödvändig princip för konstnärlig publicistisk", fortsätter Victor Malm i sin artikel i Expressen.
Samtidigt har en annan Expressen-medarbetare, krönikören Peter Santesson, en annan ton gällande nedstängningen av Swebbtv.
"Vågar de avstå? Att inte blockera, moderera, plocka bort och fixa till blir också ett ställningstagande som kan vara kontroversiellt och skada varumärket. Av självbevarelsedrift pressas företagen att börja använda huvudnycklarna som vi gett dem för att ta ett svårdefinierat socialt ansvar", skrev han i en något diffus ledare i tidningen i går.