Enligt opinionsföretaget Gallups senaste mätning ökar partiet med 2,2 procentenheter och uppnår 15,6 procent i stöd vilket är den högsta siffran partiet fått i en mätning på över tio år.
Den nuvarande partiledaren för Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, är försiktigt positiv.
Jag vet naturligtvis gott och väl att detta endast är en ögonblicksbild. Mycket kan hända tills dess att det är dags för nästa folketingsval. Det är vi mycket medvetna om, säger Thulesen Dahl till bt.dk.
Flera faktorer tros ligga bakom till partiets ökning, bland annat den liberalisering av landets migrationspolitik som skett under den socialdemokratiskt ledda regeringen, som kom till makten i slutet av 2011.
Under valkampanjen lovade Socialdemokraterna att inga stora invandringsliberaliseringar skulle äga rum. Men på grund av regeringens samarbete med det socialliberala och kulturradikala borgerliga partiet Radikale Venstre och det grönsocialistiska partiet Enhedslisten har detta ändå skett, vilket har fått många danskar att betrakta den danska regeringen som löftesbrytare.
Något som också kan ha haft betydelse för partiets uppsegling är den stora reklamkampanj som Dansk Folkeparti inlett för att bredda och normalisera partiet i allmänhetens och i synnerhet den danska medelklassens ögon.
Ledarövergången från den folkliga före detta äldreomsorgsarbetaren Pia Kjaersgard, som varit ledare i partiet sen 1995, till den teknokratiska och professionella ekonomen Kristian Thulesen Dahl och den pragmatism som Dansk Folkeparti visat i budgetförhandlingar med regeringen kan enligt bedömare också ha påverkat stödet.