Det var förra helgen som Donald Trump i ett Twitterinlägg sade att USA förberedde sig på att attackera 52 mål som var "viktiga för Iran och den iranska kulturen".
Att förstöra någons kulturarv bryter dock mot krigets lagar.
Hoten väckte starka reaktioner från många håll. Enligt BBC finns 24 av Unescos världsarv i Iran. I landet ligger bland annat ruinerna av den storartade fornpersiska huvudstaden Persepolis.
Både Pentagon och Donald Trump har sedan backat från hotet, och lovat att följa lagen.
I ett anförande riktat till FN:s säkerhetsråd jämför nu Irans utrikesminister Javad Zarif hoten med Islamiska Statens terrorism, som totalförstörde antika kulturarv under härjningarna i Syrien och Irak.
– USA tävlar med Daeshs krigsförbrytelser när de hotar det kulturella arvet från den tusentals år gamla civilisationen i Iran, säger Zarif.
Trumps hot kom i samband med det amerikanska lönnmordet på den iranske generalen Qassem Soleimani.
Iran har hela tiden framhävt att det var Soleimani som tryckte tillbaka IS både i Syrien och Irak, något som även vissa västerländska medier lyft fram. 2014 rapporterade CNN att Soleimani spelade en "kritisk roll" för att Bagdad inte skulle falla till IS och att han gjorde så att Assad kunde "vända" utvecklingen i Syrien och besegra jihadistgrupperna i landet. Han ansågs dock inte vara en vän av USA, enligt CNN.
Expressens Magda Gad har ifrågasatt det officiella motivet till att Soleimani dödades, att han skulle ha hotat amerikanska trupper. Iran har nämligen, enligt henne, genom shiamiliser stridit mot amerikanska soldater ända sedan USA startade kriget 2003. Det är alltså inget nytt. Däremot var Soleimani på väg att rensa ut den sunnimuslimska terrorgruppen al-Qaida från det sista fästet i Syrien, Idlib. Det – att inte låta maktbalansen helt övergå till Ryssland, Syrien och shiamuslimska Iran – kan ha varit det egentliga motivet, menar hon.