Under torsdagskvällen raderade Youtube Samtidens välgjorda och populära dokumentärfilm om Socialdemokraternas "mörka historia" – "Ett folk, Ett parti".
Den virala filmen fick på ett par dagar 200.000 visningarna.
Orsaken till varför filmen togs ned är fortfarande oklar, men Socialdemokraterna förnekar all inblandning.
– Vi har inget med det att göra. Vi har inte gjort någon insats för att få bort filmen, säger Elin Tibell, pressekreterare hos Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad, till Dagens Opinion.
Socialdemokraterna har dock under våren utövat påtryckningar på just Google och Youtube att censurera regimkritiska filmer.
"Vi inväntar förklaring och svar på vår överklagan", skriver Sverigedemokraterna på Twitter.
Men nu är filmen alltså tillbaka.
"Youtube har nu under förmiddagen ändrat sig och till slut återpublicerat Samtidens dokumentär Ett folk, Ett parti", skriver SD.
Att Youtube raderade filmen gjorde den knappast mindre populär. Tvärtom blev det i stället ett ramaskri i sociala medier om politisk censur; folk började sprida filmen på egen hand och Youtube anklagades för påverkanskampanj på det svenska valet.
"Sedan filmen togs ned från Youtube har hundratals privatpersoner under natten hjälpt till att sprida dokumentären. Det finns nu hundratals uppladdningar på olika streamingtjänster. Filmen finns även som olika torrents och seedas i skrivande stund av närmare tusen personer", skriver Samtiden på fredagsförmiddagen.
Youtube har nu under förmiddagen ändrat sig och till slut återpublicerat Samtidens dokumentär Ett folk, Ett parti.
— Sverigedemokraterna (@sdriks) 3 augusti 2018
Se dokumentären på https://t.co/nzZrwe9QNd eller på vår Facebooksida.
Vi har försökt att ladda upp filmen på nytt, men nekas. Ni som har gjort egna uppladdningar som fortfarande fungerar, dela och sprid dem så länge det går.
— Sverigedemokraterna (@sdriks) 2 augusti 2018
Vi arbetar med att hitta en ny lösning för att slippa censur. Vi återkommer inom kort.#SD2018
I nästan två dygn fick dokumentären om Socialdemokraternas historia vara publicerad på Youtube. Filmen kom på kort tid upp i 190 000 visningar. Därefter plockades den bort. Vi inväntar förklaring och svar på vår överklagan. pic.twitter.com/4lUlVJIQ6h
— Sverigedemokraterna (@sdriks) 2 augusti 2018