Över 30.000 nuvarande och tidigare poliser samlades tillsammans med sina familjemedlemmar på en fotbollsarena för att visa kollegerna sitt stöd.
Sju poliser dömdes förra veckan till två års fängelse vardera för misshandeln av den 41-årige demonstranten Ken Tsang i oktober 2014. De poliser som nu protesterar tycker att domarna är alldeles för hårda.
– Jag är ledsen och sörjer över att de behandlas som kriminella. De gjorde bara sin plikt som polismän, kommenterade en polis i ett tal.
Under demonstrationerna likställde poliserna sig själva med förföljda judar.
– Jag skulle vilja säga att det är som under andra världskriget. Vi är judar. Och vi förföljs. Vi är judar som förföljs av nazister, visst är vi? sade en av talarna och fick ett rungande "ja" till svar.
Jämförelsen har mött stark kritik från Israels konsulat i Hongkong, skriver SCMP. "Vi önskar att inga ytterligare referenser till Förintelsen görs", heter det i ett uttalande.
Socialarbetaren Ken Tsang var en av aktivisterna under ockupationerna och demonstrationerna hösten 2014. I samband med att ockupanterna skulle tvångsevakueras från finansdistriktet Admiralty hällde han någon form av vätska över de poliser som deltog i insatsen.
Tsang gjorde våldsamt motstånd när han skulle gripas, men övermannades till slut och försågs med handfängsel av de ingripande poliserna. Därefter överlämnades han till en särskild polisenhet som hade i uppgift att transportera honom till arresten.
Istället för att omedelbart föras till polishuset som de andra omhändertagna demonstranterna ville poliserna hämnas för att 41-åringen attackerat deras kolleger. Han bars iväg till ett gathörn där han slängdes ned på marken och överöstes med sparkar och slag.
Händelsen fångades på film av ett TV-team och fick därför enorm uppmärksamhet. Det var inte den enda incident där poliser misshandlade demonstranter under demonstrationerna i Hongkong 2014, men den utan tvekan bäst dokumenterade.
De senaste årens händelseutveckling i Hongkong, med massdemonstrationer och korruptionshärvor, har varit svåra att tackla för den tidigare brittiska kolonin som varit en del av Kina i snart 20 års tid.
Hongkong administreras som en så kallad "särskild administrativ region" under devisen "Ett kina – två system" där regeringen i Peking låtit invånarna behålla sin kapitalism och sina medborgerliga fri- och rättigheter. Många är emellertid missnöjda med att den demokratiseringsprocess som påbörjades under det brittiska styret stannat upp och inte utvecklats.