Greenfield skriver att fenomenet islamofobi, eller snarare rädslan för att bli stämplad som islamofob, gjorde att myndigheterna inte vågade ingripa mot terroristen Omar Mateen i tid. När Mateen arbetade för den internationella säkerhetsjätten G4S ska han, enligt en tidigare kollega, regelbundet ha fällt homofoba och rasistiska kommentarer samtidigt som han pratade om att döda människor.
Mateen uppmärksammades av FBI och hamnade på myndighetens bevakningslista. FBI tog in Mateen för förhör, men valde att tro på hans förklaring om att hans "kollegor diskriminerade honom och retade honom för att han var muslim".
"Stackars Omar var inte en potentiell terrorist. Han var bara offer för islamofobi", skriver Greenfield sarkastiskt.
Han konstaterar dessutom att Omar Mateen kom undan med homofientliga uttalanden på arbetsplatsen, kommentarer som fått en vit amerikan uppsagd, samt slapp undan FBI enbart för att han var muslim.
Fler liknande fall
Daniel Greenfield fortsätter med att problematisera den bild som vänsterliberal media ger av muslimer som ständiga offer och att den blir ett perfekt skydd för jihadister. Muslimer som beter sig på ett sätt som är oacceptabelt när andra gör det kommer undan på grund av sin religion.
Nidal Hasan, som 2009 mördade 13 personer i en terrormassaker i Fort Hood i Texas, delade ut visitkort där han beskrev sig själv som "jihadist". Han gjorde dessutom presentationer där han rättfärdigade självmordsdåd, utan att FBI ingrep. Istället oroade sig den federala polismyndigheten för att ett polisförhör skulle kunna "skada Hasans karriär", skriver Greenfield.
Efter terrordådet 2009 var det många som klev fram och berättade att de hade anat oråd, men inte vågat säga något av rädsla för diskrimineringsanklagelser och rättsliga konsekvenser.
Greenfield skriver att samma sak hände innan terrorattacken i San Bernardino i Kalifornien förra året. Grannarna till de båda terroristerna Syed Rizwan Farook och Tashfeen Malik anade oråd, men vågade inte heller de slå larm. 14 människor mördades i terrordådet.
Oroas för folkmord
Den ortodoxt judiske journalisten anser att västerlänningar har tagit för vana att alltid betrakta muslimer som offer, oavsett vad de gör, och att vi måste välja om vi vill "sympatisera med muslimer eller deras offer".
Han avslutar med att varna för konsekvenserna av islams framväxt i västvärlden och uppmanar läsaren att ta Mellanöstern som varnande exempel:
"Det muslimska folkmordet på icke-muslimer sker redan i Syrien och Irak. Islam har en lång historia av folkmord. Om vi fortsätter att förväxla förtryckare och förtryckta med varandra så kan nästa folkmord vi misslyckas med att stoppa bli vårt eget."