Det skriver den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti. Cypern förbereder sig för att ge husrum åt 200 000 människor som kan komma båtvägen till ön om något händer i Syrien. Det motsvarar en fjärdedel av landets befolkning.
- Vi vet inte vad som kommer att hända i Syrien men vi uppskattar att 200 000 människor kan komma till Cypern, sa Cyperns EU-minister Andreas Mavroyiannis till lokal TV.
Han sa vidare att Cypern "med all säkerhet" kommer att behöva hjälp att ta hand om flyktingströmmarna. Bland annat framförs Cypern extremt dåliga ekonomi och stora statsskuld som orsak till behovet av hjälp.
Syrien hårt ansatt utifrån
I över ett år har inbördeskriget mellan Syriska styrkor och utlandsstödd gerilla pågått i Syrien med tusentals dödsoffer som följd. Syriska regeringen med al-Assad i spetsen har kritiserats för att förfölja sin egen befolkningen.
Bland annat påstår opposition och västländer och -media att syriska civilister massakreras av syriska armén.
I minst ett fall har det dock visat sig att det var rebellstyrkor inte armén som utförde sk. false flag-massaker och avrättade etniska minoriteter tillhörande al-Assads folkgrupp, vilket Frankfurter Allgemeine Zeitung avslöjade.
Det har höjts röster om ett direkt militärt ingripande i Syrien, något som bland annat Frankrike öppnat för. USA har hitintills inte öppet föreslagit något sådant, men de har sedan en lång tid tillbaka försett gerillatrupper i Syrien med vapen och pengar tillsammans med allierade arabstater.
Krig före massinvandring
På samma sätt som de NATO-ledda krigen i Mellanöstern använts som förevändning för massinvandring därifrån kan alltså en ny flyktingvåg slå till mot det ekonomiskt hårt drabbade Europa - den här gången från Syrien.
Sedan det Sverige-stödda anfallskriget mot Afghanistan har 14 000 afghaner invandrat till Sverige, varav många resurskrävande så kallade ensamkommande flyktingbarn. Fria Tider har tidigare skrivit om hur regeringen förlänger det svenska kriget i Afghanistan på obestämd tid och hur majoriteten av svenskarna är emot kriget.