Regeringen har nu beslutat om att ge en särskild utredare i uppdrag att undersöka hur individbaserad statistik över hushållens tillgångar och skulder kan tas fram.
Enligt regeringen är detta nödvändigt för att få en bättre bild "av fördelningen av ekonomiska resurser, ekonomisk utsatthet och ekonomisk jämställdhet".
Uppgifterna ska sedan användas för att göra Sverige mer "jämlikt".
– Statistik om hushållens tillgångar och skulder förbättrar inte bara förutsättningarna att föra en väl avvägd finans- och penningpolitik. Det ger också bättre möjligheter att analysera risker för den finansiella stabiliteten. Bättre statistik över fördelning av inkomster, förmögenheter och skulder är även viktigt i arbetet med att bekämpa den ekonomiska ojämlikheten, säger finansminister Magdalena Andersson (S) i ett uttalande.
Kartläggningen ska dock inte hota den personliga integriteten eller skyddet för personuppgifter, påstås det.
Enligt regeringen saknas den här typen av statistik sedan 2007.
"Sedan dess har myndigheter, internationella organisationer och forskare pekat på behovet av att ta fram denna typ av statistik för analyser av penningpolitik, finansiell stabilitet och makrotillsyn", skriver Löfvenregeringen.
Uppdraget ska redovisas senast den 30 juni 2022.
Att bekämpa så kallad "ojämlikhet" stämmer överens "The Great Reset", maktelitens projekt för att "starta om" världen och göra den mer jämlik. Coronapandemin ska användas för att bygga om världen utifrån en kombination av marxism och kapitalism. Privat egendom förkastas. Människor uppmanas att hyra saker i stället för att äga dem. Det är mer "hållbart" för klimatet, hävdar globalisterna.