SD har snabbt bytt åsikt i EU-frågan, där man gav upp kravet på en folkomröstning innan valet. Även i Nato-frågan har partiet helt bytt åsikt.
På fredagen stod det klart att SD även gett upp sitt traditionella motstånd i invandringsfrågan, när den svenska regeringen med SD:s stöd röstade ja till EU:s kontroversiella förslag om tvångsinvandring i EU:s ministerråd.
Partiet hoppas nu bli så accepterat i amerikanska ögon att man kan få ingå i den svenska regeringen. SD-ledningen har bland annat tillsatt ett "internt råd" som ska leda charmoffensiven gentemot supermakten, eller att stärka den "internationella synen på partiet" som det heter officiellt.
– Det är ingen hemlighet att vårt mål på sikt är att bli ett regeringsparti. Då spelar det internationella anseendet en roll, säger Mattias Karlsson, numera internationell sekreterare i SD, till Aftonbladet.
I detta syfte har SD nyligen besökt Taiwan och träffat delar av regeringen där. USA har sedan länge en konflikt med Kina rörande Taiwan, och det är därför viktigt för SD att visa sitt stöd för landet, som vid sidan av Östersjöregionen pekas ut som en viktig konflikthärd med potential att få igång tredje världskriget.