Etablerade medier fick sig ett stort bakslag i veckan när det avslöjades att den tyske stjärnreportern Claas Relotius fabricerat sina artiklar.
Under flera år hade han gjort en rad hyllade reportage – som till stor del visat sig vara påhittade.
Sedan 2011 arbetade den 33-årige journalisten på den ledande tyska tidningen Der Spiegel, som bland annat gjort sig ökänd för hatomslag mot Donald Trump, och som nu får stå vid skampålen.
I ett långt avståndstagande från sin tidigare reporter skriver tidningen bland annat att Relotius fejkade sina nyheter "avsiktligt, metodiskt och med hög nivå av kriminell energi". Avslöjandet markerar ett lågvattenmärke i tidningens 70-åriga historia, påpekar man.
2014 utsågs Claas Relotius till årets journalist av amerikanska CNN för ett reportage om fängelser i USA. Han ska även ha jobbat för tidningar som Die Welt, Financial Times och Die Zeit.
Men 14 av hans nära 60 artiklar ska helt eller delvis ha varit fake news. Det är åtminstone så många som han erkänt.
Bland annat hittade han på citat och platser i en artikel om en syrisk pojke. Ett reportage om fånge i Guantanamo ska ha varit helt påhittat.
Allt avslöjades när en av hans kollegor fattade misstankar om en artikel om medborgargarden vid den mexikanska gränsen i USA. Källorna i artikeln hade aldrig ens träffat Claas Relotius.
– Först upptäckte jag små misstag, säger kollegan Juan Moreno till Der Spiegel. Ett medborgargarde som inte vill synas på bild, men som samtidigt berättar helt otroliga saker och erkänner brott, som att de grep mexikaner och beväpnade korsade gränsen till Mexiko.