– Efter att ha tittat på fallet kan jag definitivt säga att konstnären Alexander Vasilenko inte finns. Inte heller Nikolaj Titov, säger Mikhail Levin, rektor på Moscow School of Contemporary art, till SVT.
Det finns visserligen en konstnär vid namn Tom Moore, men han bor i Australien och har inget med Bukowskis bluffkonst att göra, förutom att Bukowski lånat en bild på honom till presentationen på sin hemsida.
– Det är mitt namn och jag på bilden, men jag har inget att göra med verken. Så det är en förfalskning, säger Tom Moore till Kulturnyheterna.
De "oljemålningar" som säljs under falskt namn är i själva verket enkla fotomontage skapade i Photoshop av konstnären Ulf Stålhane. Till SVT säger han att han upptäckte att hans konst säljs såhär långt efter att han tillverkade konstverken åt en beställare.
– Hade det hänt idag hade jag sagt ifrån. Men jag var lite beroende av det där företaget helt enkelt, hade jag börjat gnälla så hade jag åkt ut, säger Ulf Stålhane till Kulturnyheterna.
"Det inträffade visar att Bukowskis kontroll av de aktuella litografierna inte var tillräcklig då våra bedömningar gjordes utifrån förstahandsmarknadens information om verken. Vi kommer nu att kontakta de aktuella köparna", skriver Bukowskis i en kommentar till SVT.
Verk signerade Tom Moore och Alexander Vasilenko har sålts hos Wasskonst, Stockholms auktionsverk och Bukowskis för uppskattningsvis tio miljoner kronor genom åren, enligt SVT.