Det är människorättsorganisationen Big Brother Watch som granskat kameraövervakningen i fler än 2 000 brittiska skolor. I rapporten framkommer det att nio av tio skolor övervakade eleverna med kameror och att i hela 206 skolor finns det kameror i omklädningsrum och toaletter. Sammanlagt beräknas det finnas 100 000 kameror i brittiska skolor.
Sharon Holder, chef vid fackföreningen GMB, är kritisk och säger att hon är chockad.
- Det är en oroande utveckling att det monteras övervakningskameror i skoltoaletter och omklädningsrum och det väcker en del frågor. Hur många föräldrar har gett lärarna tillstånd att filma deras barn när det går till toaletten eller duschen? Vad händer med filmerna efteråt?, frågar sig Holder.
Men rektor Lesley Bowes på den skotska skolan King Ecgbert är nöjd och menar att kamerorna gör skolmiljön tryggare.
- Det är ett sätt att skydda barnen, säger hon och förklarar att filmerna från skolans kameror bara undersöks om det misstänks att någon farit illa vid till exempel mobbing. Hon påtalar att inga elever filmas inne i toalettbåsen.
- Kamerorna är inte i närheten av toalettbåsen, säger Bowes.
Rektor M. L. Litton på Wildern School i södra England, en skola som har kameror i alla tolv toaletter, säger att det bara är handfaten som filmas.
- Kamerorna i toaletterna är strategiskt placerade vid dörrarna och riktade mot handfaten för att identifiera elever om det rapporteras incidenter, säger Litton och tillägger att kamerorna mest används för att avslöja "tonårssaker", så som rökning.
Storbritannien är världens mest kameraövervakade land med flera miljoner kameror som övervakar medborgarna. Detta har dock inte hjälpt mot den ökande brottsligheten, som ständigt ökat trots övervakningssamhället.
"Storbritannien har en procent av världens befolkning, men otroligt nog, 20 procent av alla övervakningskameror", skriver Daily Mail och fortsätter, "en jämförelse i alla Londons polisdistrikt visar polisen inte uppklarar fler brott eller griper fler förövare i distrikt med hundratals kameror jämfört med de distrikt med nästan inga".
Polischef Mick Neville i Londons stadspolis menar kameraövervakningen är ett fiasko och att miljarder pund slängts i sjön.
- Miljarder pund har spenderats på kameror men ingen tanke har gått till hur polisen ska använda bilderna eller hur de ska användas i rätten. Det har varit att totalt fiasko. Bara tre procent av brotten har lösts av övervakningskameror, sa Neville.
I Sverige, där man måste söka tillstånd för att få sätta upp bevakningskameror på allmän plats, har länsstyrelsen förklarat att det är förbjudet att filma toaletter, även om det bara är dörren i bild.
"Det får anses som ett stort ingrepp i den personliga integriteten att bli övervakad på ett sådant ställe", skriver länsstyrelsen i ett beslut.