Stiftelsen Växjös muslimer har lämnat in en ansökan om att få anordna böneutrop en gång i veckan från moskén i den invandrartäta stadsdelen Araby i Växjö.
Medan planerna upprör vissa, välkomnas de av Fredrik Modéus, som är Biskop i Växjö stift.
– Jag välkomnar ansökan och ser fram emot att höra såväl kyrkklockor som böneutrop i vår stad, skriver han i ett uttalande på Twitter.
– Det är naturligt i ett mångkulturellt och mångreligiöst samhälle att olika traditioner och religioner hörs, syns och samverkar för det goda samhället, fortsätter han på Facebook och betonar att det är en grundläggande demokratisk rättighet att få utöva sin tro.
Modéus hänvisar sedan till Växjö stifts framtidsbild, som lyder: "I Växjö stift möter vi människor med annan tro respektfullt."
– Jag välkomnar därför ansökan om böneutrop, säger han.
Men i hans kommentarsfält på Facebook är många kritiska.
"Känns väldigt skönt att ha lämnat kyrkan 1982, så slipper man i alla fall att stödja dessa dårar ekonomiskt", skriver en person.
"Skall nästa steg bli att Svenska Kyrkan anpassar sig till sharialagar också? Att avhoppen från den radikaliserade Svenska Kyrkan är många kan ju inte vara särskilt förvånande!", skriver en annan.
Modéus har även vurmat för att så kallade "ensamkommande flyktingbarn" ska få stanna i Sverige, eftersom det enligt honom är för farligt att vistas i Afghanistan.
"Jag anser också att vi behöver återinföra möjligheten till uppehållstillstånd vid särskilda och synnerligen ömmande omständigheter. Före den tillfälliga lagen fanns möjlighet att få asyl av dessa humanitära skäl. Nu är den möjligheten borta. Sverige, med självbild som humanitär stormakt, kan klara detta. Låt de ensamkommande unga få stanna. Inte tillfälligt utan permanent", skriver han i tidningen Barometern på måndagen.
Muslimer i Växjö har ansökt om att få ha böneutrop tre minuter inför sin fredagsbön. Jag välkomnar ansökan och ser fram emot att höra såväl kyrkklockor som böneutrop i vår stad. Läs en längre kommentar på min Facebook: https://t.co/lNt0ez3wme #svenskakyrkan
— Fredrik Modéus (@biskopenivaxjo) 12 februari 2018