Det är kvällen den 10 augusti ifjol som kvinnan, som på grund av sin grava asperger och autism bor på ett gruppboende, besöker restaurang Mama Afrika i Kista galleria i Stockholm. På restaurangen kommer hon i samspråk med en mörkhyad man. Mannen är en 23-årig eritrean som bestämmer sig för att föra bort kvinnan till förorten Fittja, som ligger på andra sidan stan, för att där förgripa sig på henne.
Två anställda på ett hotell i Kista, båda med invandrarbakgrund varav den ene även han är eritrean, blir vittnen till hur 23-åringen släpar ut kvinnan med ryggen mot marken till en väntande taxi. "Han uppfattade att kvinnan hela tiden stretade emot och inte ville åka taxi med mannen", lyder den ene mannens vittnesmål enligt domen. Trots det ringer ingen av dem polisen.
Även taxichauffören, som också han är en invandrare, reagerar och funderar över att ringa polisen, men låter bli. Istället kör han eritreanen och kvinnan hela vägen till Krögarvägen i Fittja.
I Fittja tvingas kvinnan in i en lägenhet där det bor en eritreansk familj. I ett rum i lägenheten blir hon sedan under flera timmars tid misshandlad och våldtagen. 23-åringen slår henne med knytnävarna, kallar henne "hora" och sprejar sitt offer med desinfektionsmedel. När våldtäktsmannen somnar till passar kvinnan på att smyga ut ur lägenheten.
Klockan 07:55 påträffar en polispatrull kvinnan vid en skola i Fittja. Hon har då inga trosor på sig, är barfota och rejält blåslagen. Hon förs till akutmottagningen för våldtagna kvinnor.
Nu har 23-åringen dömts för övergreppet mot den förståndshandikappad kvinnan: 4 års fängelse och tio års utvisning. Trots det kommer han troligen få stanna i Sverige efter avtjänat straff eftersom det, enligt Migrationsverket, inte går att utvisa flyktingar till Eritrea.
Kvinnan mår efter övergreppet mycket dåligt. Hon har vid två tillfällen efter övergreppet vårdats på psykiatrisk klinik för att hon mått så dåligt psykiskt, skriver domstolen i sin dom.
Så sent som i somras friades 23-åringen i ett åtal som gällde ofredande sedan han antastat en ung kvinna på ett tåg mellan Växjö och Jönköping. Domstolen ansåg att kvinnan fick skylla sig själv eftersom hon inte varit tillräckligt tydlig mot eritreanen om att hans närmanden var ovälkomna. En moderat nämndeman var skiljaktig och protesterade mot den friande domen.