Redan tidigare har studenter och jurister kunnat söka fram liknande information via tjänster som Infotorg, men nu blir alltså alla människors domar sökbara för vem som helst i en offentlig databas.
Det rör sig om vårdnadstvister, brottmål, ekonomiska tvister och så vidare. Även namn på vittnen och barn är publicerat i registret.
Att massregistrera och publicera känsliga personuppgifter är lagligt i Sverige om man har ett så kallat "utgivningsbevis", som gör att personuppgiftslagen inte gäller. Undantaget har tidigare utnyttjats av bland annat Robert Aschberg, som driver en liknande tjänst som svenska vänsterjournalister och AFA-aktivister har tillgång till.
Den svenska regleringen strider enligt flera experter mot europakonventionens artikel 8, som ska ge alla EU-medborgare en rätt till ett privatliv och som gäller som grundlag i Sverige sedan 1995. En bestämmelse som i teorin skulle göra det möjligt för de registrerade personerna att kräva skadestånd av svenska staten, men inte av bolaget Lexbase.