Målet uppges vara att attrahera en bredare läsekrets och nå ut till fler högerorienterade.
Samtidigt har Washington Post väckt uppmärksamhet genom sitt beslut att avstå från att ge sitt officiella stöd till någon kandidat i det amerikanska presidentvalet. Det är en 36-årig tradition som nu bryts.
Washington Posts vd Will Lewis uppger att det var han, inte Bezos, som stoppade stödet till Kamala Harris, vilket enligt honom reflekterar tidningens tro på att låta läsarna själva bilda sin uppfattning. Flera framstående medarbetare är dock kritiska och anser att beslutet innebär ett avsteg från tidningens ansvar att stå upp för sina värderingar.
Beslutet har mötts av protester från både läsare och anställda. Flera har avbrutit sina prenumerationer, och skribenten Robert Kagan har avgått i protest. Han antyder att Jeff Bezos kan ha agerat strategiskt för att undvika konflikt med Donald Trump inför valet, eftersom Bezos företag Blue Origin har stora kontrakt med den amerikanska staten.
Den interna kontroversen på Washington Post speglar liknande spänningar på Los Angeles Times, där ägaren nyligen stoppade tidningens plan på att ge sitt stöd till Kamala Harris. Samtidigt har kritiker som MSNBC:s Joe Scarborough anklagat mediaägare för att böja sig inför potentiella makthavare och menar att detta underminerar mediernas oberoende och demokratiska roll.
Amerikanska medier har i allmänhet gått mer åt höger efter 7 oktober-attacken mot Israel förra året, då många ägare är bekymrade över den propalestinska vänsterns protester mot Israel.