Det rapporterar Fox News. Det amerikanska flygvapnet förnekar att förflyttningen av stridsflygplanen till Förenade Arabemiraten är en styrkeuppvisning mot Iran. De menar att det är rutin och "säkerhetssamarbete med regionens allierade".
- Det amerikanska flygvapnet har flyttat F-22:or till sydvästra Asien. Det stärker säkerheten i regionen, säger överstelöjtnant John Dorrian vid flygvapnet.
Flygvapnet uppger inte hur många stridsflygplan det rör sig om eller var de stationeras, men källor till Fox News säger att de förläggs till den amerikanska flygbasen i Al Dafra. Al Daffra ligger 200 km från den iranska gränsen 1200 km från den iranska huvudstaden Teheran.
F-22 är USA:s modernaste stridsflyg och togs i tjänst 2005. Med en räckvidd på 3200 km skulle det kunna flyga fram och tillbaka till Teheran. Flygplanet har stealth-kapacitet, i det att det undviker radar, och kan förutom raketer bära två bomber på vardera ett halvt ton.
Iran hotat av Israel
Nästa del i förhandlingarna angående Irans kärnkraft går av stapeln den 23e maj i Bagdad. Iran vidhåller att deras kärnkraftsanläggningar används för civila ändamål så som för cancerbehandling och elkraft. Efter tidigare samtal i Bagdad med diplomater från bland annat USA, Kina, Tyskland och Ryssland sa Irans utrikesminister Ali Salehi att han var optimistisk inför de kommande förhandlingarna i maj.
- Vi ser slutet på vad jag kallar konstgjorda falska bevis mot Iran, sa utrikesministern. På Bagdad-mötet upplevde jag framsteg. Iran är redo att lösa alla frågor snabbt och enkel, fortsatte han.
Iran har till skillnad från Israel tillåtit internationella inspektioner av dess kärnkraftsanläggningar.
Den israeliska premiärministern Netanyahu har tidigare insinuerat att "alla möjligheter beaktas" på frågan om Israel ska angripa Iran och den israeliske krigsministern Barak väckte internationell oro för några månader sedan när han talade om att tiden börjar rinna ut för att en israelisk aktion mot Irans kärnkraftsanläggningar ska vara effektiv.
Israeliska tidningen Haaretz skrev i november förra året om hur Netanyahu och hans ministär sökte stöd i israeliska parlamentet för ett angrepp mot Iran.
Netanyahu får kritik av fd. myndighetschefer
Igår sa Yuval Diskin, den före detta chefen för israeliska myndigheten för statssäkerhet, att han inte hade förtroende för Netanyahu. Diskin menar att Netanyahu med ministär missleder allmänheten om ett krigshot från Iran och har "Messiaskomplex".
- De missleder allmänheten angående iran-frågan. De säger till allmänheten att om Israel agerar, kommer inte Iran ha en atombomb. Det är missledande, för många experter menar att en israelisk attack är det som skulle göra att Iran tillverkar kärnvapen, säger Diskin.
- Jag tror inte på premiärministern eller försvarsminister. Jag tror inte på ett ledarskap som fattar beslut baserat på messianska vanföreställningar, tilläger han.
Han får även medhåll av Meir Dagan angående Iran, den före detta chefen för den israeliska underrättelsetjänsten Mossad. Det har tidigare rapporterats hur både Mossad och amerikanska underrättelsetjänsten CIA uppgett att Iran inte har ett kärnvapenprogram.
Ryssland varnar EU för bojkott av iransk olja
I slutet av juli ska EU:s bojkott av iransk olja träda i kraft.
Men EU-förbudet mot att köpa iransk olja kommer att innebära problem för EU-medlemmar, som är beroende av oljan, sa Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov i rysk tv igår kväll, skriver Sveriges Radio.
Sverige importerar i dagsläget ingen olja från Iran, men deltar i bojkotten. Cirka en femtedel av Irans olja säljs till EU. Olja står för 80% av Irans exportintäkter.