Till skillnad från Polen och Ungern valde Tjeckien att rösta ja till invandringspakten i ministerrådet i slutet av förra veckan.
Överenskommelsen innebär i sin nuvarande form att EU ska kunna tvinga medlemsländer norrut att ta emot asylsökare från tredje världen som sydeuropeiska länder vill bli av med. Vägrar man får man betala cirka en kvarts miljon kronor för varje nekad invandrare.
Den svenska regeringen röstade också för tvångsfördelningen, och Sverigedemokraterna uppger sig vara "försiktigt positiva" till det hela. Internt råder dock stort missnöje och många inom partiet är förvånade över partiledningens beslut.
Tjeckiens oppositionsledare Andrej Babis, som fram till nyligen var premiärminister, rasar dock mot att den tjeckiska regeringen gick med på tvångskvoterna.
Han kallar det hela "ett otroligt svek, ett otroligt misslyckande av vår regering, som är servil gentemot Bryssel", skriver Remix News.
– Tjeckien bör själv bestämma vilka som ska bo i landet, tillägger han.
Även skugginrikesministern Mrackova Vildumetzova är skarpt kritiskt till regeringens agerande.
"För sex år sedan avvisade vi kvoter för omfördelning av migranter. Det tog många timmars hårt arbete, men vi klarade det. Nu har ministern tillintetgjort den segerrika kampen”, twittrar hon.