Inom den kulturmarxistiska vänstern har det uppstått en för utomstående bisarr ny konflikt mellan dem som vill lyfta fram transsexuella och motsträviga feminister som är skeptiska till de nya idéerna om att kön är något man väljer själv.
I centrum för debatten i Sverige står socialisten står Kajsa "Ekis" Ekman, som anklagas för att vara "transfob".
Nu ger sig Svenska kyrkan in i debatten. I ett "personligt brev till dig som är trans", som idag publicerades på Västerås stifts hemsida, tar en lång rad präster, diakoner och andra ställning för transvestitsidan i konflikten.
"Vi skriver till dig från en kyrka som också är trans. En kyrka består av människor. Människor är olika. Hos oss finns konfirmander, anställda, kyrkvärdar, förtroendevalda, ideella och andra församlingsmedlemmar som definierar sig som transpersoner. Kyrkan består alltså också av transpersoner. Därför skulle kyrkan kunna beskrivas som trans", skriver företrädarna.
Prästerna uppger sig vara "ledsna över hur media har hanterat dig och vi sörjer den del av feminismen som slagits för sina rättigheter och som nu vill begränsa dina".
"Vi kan inte se det på annat sätt än att media gett utrymme åt ett hat som riktar sig mot dig. Vi tycker att det är sorgligt att grupper, organisationer och individer som står för detta hat får plats framför mikrofonerna, på debattsidorna, i kulturprogrammen och i tv-sofforna. Detta bidrar till normalisering av transhat", fortsätter brevet.
Prästerna varnar för att "transexkluderande feminism använder en retorik som vi känner igen från radikala högerkristna grupper och högerpopulister".
"Du drabbas av ord och handlingar som hämtar sin näring ur några av mänsklighetens mörkaste sidor. Vi sörjer en rättighetsrörelse som slår neråt. Du, jag, vi, alla behöver en bred solidarisk feminism som bekämpar trånga könsnormer."
Brevet avslutas på följande sätt:
"Vi tror på en kyrka och en Gud som välkomnar människor bortom makt, nationsgränser, etnicitet, sexuell läggning, kön och könsidentitet. En mänsklighet i regnbågens alla färger, helt fantastisk och oändlig i sin mångfald. Vi är olika och det är bra. Och Gud såg att det var gott."