Researchgruppen & våldet

Researchgruppen: "Vi har Flashbacks databas"

Publicerad 10 september 2014 kl 16.56

Inrikes. Det kriminella vänsternätverket Researchgruppen uppger sig ha kommit över diskussionsforumet Flashbacks databas, komplett med samtliga användarnamn och de e-postadresser de är knutna till.

Dela artikeln

På sitt officiella twitterkonto skriver Researchgruppen, som tidigare kartlagt invandringskritiker åt Expressen, att man har haft tillgång till databasen "ett bra tag" men avvaktat med att börja granska det på grund av tidsbrist.

Forumet är till stor del populärt tack vare känslan av anonymitet som förmedlas via forumet, vars populära forumprogramvara har varit sårbar för flera säkerhetsluckor genom åren. Än så länge har Researchgruppen inte lyckats bevisa att man har tillgång till databasen, men man hävdar bestämt att man har uppgifterna på Twitter.

Expressen och Researchgruppen belönades tidigare i år med en Guldspade för sina uthängningar av invandringskritiska privatpersoner, som Researchgruppen lyckats spåra genom att dekryptera mejladresser tillhörande användarkonton på det amerikanska kommentarssystemet Disqus.

Flashbacks databas innehåller emellertid inte bara invandringskritiker och högerextremister utan även liberaler. Och det är en omständighet som har fått etablerade opinionsbildare att reagera.

– Det är ett jävla liv på liberalhögern på Twitter nu, säger Researchgruppens våldsdömde frontfigur Martin Fredriksson till Nyheter24.

Fria Tider rapporterade i december att Fredriksson själv har erkänt en rad brott under sin pseudonym "1915" på Flashback.

Flera medier uppges ha varit intresserade av att köpa uppgifter, om personer som förekommer i databasen, från den vänsterextrema grupperingen.

"Mer än en tidning är intresserad men vi har som sagt skjutit det på framtiden. En sak i taget", skriver Researchruppen.

När Andreas Ericson, redaktionschef på Neo, frågar varför de i flera fall våldsdömda vänsterextremisterna har inhämtat databasen svarar Researchgruppen: "För att vi kan".

I januari 2013 erbjöd Researchgruppen 50.000 kronor till den som kunde hacka Flashbacks databas.

Flashbacks anonyme administratör uppger i ett inlägg på forumet att han "personligen" har "mycket svårt att tro att Researchgruppen har tillgång till någon databas". Han efterfrågar också någon form av bevis.

Flashback har idag knappt 900.000 registrerade användare.


Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

"Hahah hennes huvud skadades". Så reagerar invandraren efter kritiserade knuffen i ryggen.0 Plus

Fast för grov skadegörelse av Karl XII:s likfärd. Fångas på film när han attackerar oersättliga konstverket i Stockholm – skyller på att Karl XII är "stor inom nazismen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köpkraften för 1.000 kronor: Ett gram guld

Kontantfria valutans värde föll igen.. Så står sig kritiserade svenska betalningsmedlet idag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.