Utbildningen till lokförare är 41 veckor och SJ betalar lön medan man går den – ändå bojkottar arbetslösa utbildningen och det råder lokförarbrist.
"Inga SJ-tåg mellan Skåne och Göteborg i sommar. Det är helt sjukt faktiskt. Hundratusentals arbetslösa. Ändå går inte tågen på grund av lokförarbrist. Med regeringens politik kommer det inte vara lika fett att vara arbetslös. Bidragsreform. Utbildningslinje. Arbetslinje. Punkt", skriver Pehrson på Twitter.
Men nu upprör inlägget känslor i förmåns- och socialförsäkringsvänliga Socialdemokraterna.
– Jag tycker inte att det är värdigt en arbetsmarknadsminister att uttrycka sig så, säger Teresa Carvalho, arbetsmarknadspolitisk talesperson för S.
Hon menar att det är uppenbart för alla, inte minst i det specifika fallet, att svårigheterna att lösa bemanningssituationen bland lokförare i Sverige snarare är en "kompetensbrist" än en bekvämlighetsfråga.
– Jag vill veta vad han menar – vad är en rimlig ersättningsnivå för en arbetslös? säger hon i Riksdagen.
Trots de hårda orden har dock regeringen gjort tvärtom. I samarbete med Sverigedemokraterna permanentade man nämligen i höstas den höjda nivån i A-kassan som gör att det i praktiken inte lönar sig att jobba.
Regeringens reform kostade sex miljarder kronor.