Michigan är den första stora industristat där primärval hålls och anses därmed viktig att vinna för de fyra kandidater som än så länge anses ha chans att nomineras av sitt respektive parti. Även i Mississippi håller Demokraterna och Republikanerna primärval idag, medan Republikanerna även har primärval i Idaho och på Hawaii.
Det handlar inte bara om att vinna en delstat utan även om att vinna med god marginal. Hur många röster en presidentkandidat får påverkar nämligen antalet delegater som senare kommer rösta fram denne som som sitt partis kandidat.
Clinton och Trump är favoriter att vinna primärvalet i Michigan. Att Trump är favorit beror bland annat på att han vurmar för den amerikanska industrin och varnar för att USA håller på att förlora mot Kina. Han har på ett sätt som få andra republikanska presidentkandidater lyckats med fått den amerikanska arbetarklassen att sluta upp bakom honom. Det talas om att han, om han vinner primärvalet, kommer kunna vinna över delstater som normalt domineras av demokratiska sympatisörer, skriver AP.
Samtidigt har den uttalade socialisten Bernie Sanders svårt att övertyga arbetarna i Michigan om att rösta på honom, inte minst sedan det påpekats att han motsatte sig ett räddningspaket 2009 som syftade till att rädda den amerikanska bilindustrin.
Marco Rubio, som ligger långt efter Republikanernas främsta kandidater Trump och Cruz, kämpar för att hålla sig kvar i nomineringsprocessen och verkar fokusera på att försöka prestera bra i Florida istället, ett primärval som hålls om en vecka.
Totalt är det under tisdagen 150 republikanska och 179 demokratiska delegater som står på spel.
Ställningen hittills
Demokraterna
Clinton: 1.130 (inklusive "superdelegater")
Sanders: 499 (inklusive "superdelegater")
2.383 delegater krävs för att vinna Demokraternas nominering.
Republikanerna
Donald Trump: 384
Ted Cruz 300
Marco Rubio: 151
John Kasich: 37
1.237 delegater krävs för att vinna Republikanernas nominering.