Flera svenska källor varnar för att hennes inflytande kan skada utbytet av hemligstämplad information mellan USA, Europa och Sverige, skriver DN.
– Jag kan tänka mig att det skulle påverka viljan att dela med sig av känslig information om en person som uttryckt sig proryskt blir högsta underrättelsechef, säger en anonym "underrättelsekälla" till DN.
Gabbard har deltagit mycket aktivt i debatten om Ryssland och kriget i Ukraina, där hon vill se en snabb fredsuppgörelse och bättre relationer med Ryssland.
Den höga närvaron i debatten är – om man får tro DN:s underrättelsekällor – typisk för ryska spioner.
– Den stora oron för alla underrättelsetjänster är att det ska läcka information, säger en av DN:s anonyma experter.
Sveriges underrättelsetjänst kan enligt källan bli "mer restriktiv" när det gäller att dela information med USA, eftersom risken finns att Tulsi Gabbard skickar informationen till Putin.
Den enda expert som citeras med namn i DN:s artikel är Klas Friberg, tidigare chef för Säkerhetspolisen. Han är något mindre vidlyftig i sina kommentarer och tror att det mesta kommer att fungera som vanligt, men han säger att förtroendet mellan tjänsternas toppchefer måste finnas.
– Det är mycket viktigt. Man är beroende av att man får rätt information och att man kan lita på den informationen man får, säger Friberg till DN.