Globala it-störningar på väg att åtgärdas

Publicerad 19 juli 2024 kl 12.51

Utrikes. Ett problem hos it-säkerhetsföretaget Crowdstrike har orsakat globala it-störningar under fredagen. Nu meddelar företaget att problemet har identifierats och att man påbörjat åtgärder.

Dela artikeln

Särskilt har flyg- och annan kollektivtrafik drabbats, och i Sverige har det bland annat varit kaotiskt på Landvetters flygplats med passagerare som inte släppts ombord på sina flygplan.

Länstrafiken i Kronoberg och Kalmar rapporterar om störningar i vissa tjänster för deras lokala kollektivtrafik. Swedavia skriver på sin webbplats att de har it-problem som orsakar störningar hos vissa flygbolag.

Även många banker, webbsajter och olika företag har drabbats.

Crowdstrikes vd George Kurtz skriver nu på X att "problemet har identifierats, isolerats och åtgärdas nu".

Utbredningen av störningarna är just nu oklara, skriver CERT-SE, som är Sveriges nationella team för att hantera it-säkerhetsincidenter.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

58-årig Ukraina-galning försökte mörda Trump

Wesley Routh, 58, gripen för nytt skottdåd. Donerade till demokraterna och var "VILLIG ATT DÖ" för Ukraina, enligt honom själv.0 

Ekonominyheter

Nytt rekordpris igen. Steg ytterligare 2 procent under dagen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.