Orbans fredsmission

Trump: Jag mår bra

Scrolla för video...

Publicerad 14 juli 2024 kl 08.33

Utrikes. Donald Trump träffades av en kula i örat under ett attentat mot hans kampanjmöte i Pennsylvania under natten svensk tid. Gärningsmannen som stod 120 till 150 meter bort och ytterligare en person dödades vid skottlossningen, medan Trump uppger att han är välbehållen.

Dela artikeln

Attentatet mot valmötet ägde rum klockan 00.12 svensk tid.

Donald Trump var mitt uppe i ett tal när han plötsligt tog sig för ena örat och duckade. På videon från händelsen hörs flera skott, som avlossades från ett tak i närheten.

En blodig Trump reser sig sedan, omgärdad av livvakter, och någon skriker att skytten har oskadliggjorts. Han knyter näven och ropar "kamp" flera gånger.

"Jag blev skjuten med en kula som genomborrade övre delen av mitt högra öra", skriver Donald Trump efteråt i ett inlägg på Truth Social.

Skytten har enligt FBI identifierats som Thomas Matthew Crooks, en 20-årig man bosatt i Pennsylvania. Han blev själv ihjälskjuten av Secret Service i samband med dådet. Enligt uppgifter till Washington Post var han registrerad som republikan, men han donerade en mindre summa pengar till en organisation knuten till Demokraterna år 2021. Organisationen, Progressive Turnout Project, jobbar med att förmå demokratiska väljare att gå och rösta.

En åskådare i publiken dödades också och ytterligare två personer vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Den döde och de båda skadade är alla vuxna män.

Några timmar senare syntes Trump kliva av ett plan i New Jersey, till synes välbehållen. Han skrev kort efter händelsen på den egna plattformen Truth att han är tacksam för säkerhetstjänsten och polisens snabba insats under händelsen. Han sände också sina kondoleanser till den döde och de skadades familjer.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD: Dra in passet för den som döms för antisemitism

Kräver hårdare lagstiftning mot åsiktsbrott. Men efter misstankarna mot Richard Jomshof anklagar Socialdemokraterna nu SD för hyckleri.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.