MP vill inte dela fikarum med SD

Publicerad 20 maj 2024 kl 15.33

Inrikes. Efter "Kalla faktas" granskning vill Miljöpartiet i Västerås inte längre dela fikarum med av Sverigedemokraterna, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

Dela artikeln

Bakgrunden till MP:s fikaångest är att det uppmärksammats att Västeråspolitikern Elias Norgren (SD) även arbetar på SD:s Youtubekanal Riks.

– Är det personer i Sverigedemokraterna i Västerås som är en del av SD:s kommunikationsarbete och kopplat till den här trollfabriken så vet vi faktiskt inte vad som sägs här som kan färdas ut och förvanskas och bli något helt annat i de där sammanhangen, säger Markus Lindgren (MP), oppositionsråd i Västerås, till SVT.

Han fortsätter:

– Vi har en person som står mitt i klustret av desinformation och hatisk retorik. Och SD tycker inte att det är något problem att den personen har politiska uppdrag i Västerås.

Den lokala MP-toppen vill också att kommunrevisionen ska se över hur SD använt sitt lokala partistöd. Enligt MP förs en alltför stor del av stödet över till SD:s riksorganisation.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Långtidsarbetslösheten fortsätter att öka

Dystra siffrorna.. "Fler är arbetslösa längre och deras situation är svår."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.