UTHÄNGD: En affisch som Vänsterkollen satt upp på en skola, där man informerar om mannens bakgrund.

Högerextremister trakasserar Arvid "kiss i byxan" Eriksson

Publicerad 1 november 2023 kl 13.25

Inrikes. Politiska motståndare på högerkanten fortsätter att förfölja AFA-veteranen Arvid Pein, numera Arvid Eriksson, med informations­kampanjer där man upplyser potentiella arbetsgivare om AFA-mannens brottlighet. Nu visar en kartläggning att Eriksson trots sju års universitetsstudier inte har något arbete.

Dela artikeln

Arvid Eriksson blev känd för en bredare allmänhet när han kissade ner sig, började gråta och ropade efter mamma när medborgargardet Sons of Odin grep honom för misshandel och tillkallade polisen.

Vänsterkollen har publicerat en artikel om den flerfaldigt dömde mannen som idag är legitimerad lärare, men fortfarande inte har lyckats få något jobb.

Enligt sajten fick Eriksson nyligen avslag på att få undervisa samhällsvetenskap på gymnasiet av Skolverket eftersom han inte läst nationalekonomi. AFA-mannen överklagade dock och hänvisade till att han läst genus"vetenskap" istället, och då fick han legitimationen.

Vänsterkollen har granskat Erikssons jobbsökningar och sett att han sökt en tjänst som gymnasielärare i samhällskunskap på Fredrika Bremergymnasiet i Stockholm, som lärare i matematik 7-9 på Kungsholmens grundskola och som fritidsledare på Fritidsgården på Duvnäsgatan på Södermalm. Ingen arbetsgivare har dock nappat på ansökningarna.

Enligt Vänsterkollen har man satt upp informationsblad och mejlat skolor faktauppgifter där detaljer om Arvid Erikssons brottslighet framgår. Huruvida detta påverkat skolornas beslut att inte anställa honom är dock okänt.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Media: Ryskt fartyg kan ha gått på grund med flit

"Det troligaste är att det här är ett led i ett hybridkrig". Men Kustbevakningen har svårt att köpa Aftonbladets senaste ryssteori.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.