USA:s presidentval
Tanya Chutkan och Donald Trump.

Trump vill byta ut jävig vänsterdomare

Publicerad 12 september 2023 kl 08.49

Utrikes. Donald Trumps advokater har ansökt om att få domaren utbytt i ett mål där Trump står åtalad för att ha ifrågasatt valresultatet i det förra presidentvalet.

Dela artikeln

Den federala domaren Tanya Chutkan – en invandrare från Jamaica – har tidigare dömt ut hårda fängelsestraff till personer involverade i "stormningen" av Kapitolium.

Nu är det tänkt att hon, på uppdrag av president Bidens justitiedepartement, även ska döma oppositionsledaren Donald Trump för att ha ifrågasatt resultatet i presidentvalet 2020.

Trumps advokater anser att Tanya Chutkan är jävig och borde bytas ut till en mer objektiv domare. I en inlaga hänvisar de till att hon i tidigare mål gjort uttalanden med innebörden att ex-presidenten borde spärras in.

Om Tanya Chutkan inte frivilligt väljer att avsäga sig målet kan det dock bli svårt att få bort henne, enligt de regler som gäller i USA. I så fall måste frågan tas till en appellationsdomstol.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Långtidsarbetslösheten fortsätter att öka

Dystra siffrorna.. "Fler är arbetslösa längre och deras situation är svår."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.