Ur filmen Magisterlekarna, regisserad av Ylva Forner.

Nytt PK-rekord när vårens svenska filmer presenteras

Publicerad 30 januari 2022 kl 16.23

Kulturnyheter. Det blir närmast absurda nivåer av kulturmarxism i de svenska filmer som har premiär under våren 2022. Mångfald, "queera" barn och lesbiska kvinnliga präster som piskar och förnedrar varandra står på menyn.

Dela artikeln

Det så kallade mångfaldskrav som Svenska filminstitutet har för att bevilja bidrag till filmprojekt lyser minst sagt igenom i årets första svenska filmer.

– Det är ett väldigt spännande startfält. Det är mycket queer, konstaterade konferenciern Pekka Heino när vårens premiärer presenterades på en pressträff förra veckan, rapporterar Kulturnyheterna.

Ofta har producenterna satsat på att kombinera olika former av "mångfald" för att maximera bidragen. Den ideologiska styrningen har också lett till att en stor del av de svenska filmregissörerna numera är kvinnor – trots att det är mycket ovanligt med kvinnliga regissörer ur ett internationellt och historiskt perspektiv.

Nästan ingen av filmerna har heller manliga huvudpersoner, och de män som förekommer skildras ofta som gråtande och hjälplösa.

Svenska filmer som har premiär i vår:

Magisterlekarna (regi Ylva Forner)
"På Läroverket, en sorts universitet där alla är bögar, all undervisning relaterar till manlig homosexualitet och allt pulserar av erotik och maktspel arbetar den strikte Magistern. Hans hemliga bdsm-relation med den förtrollande Charles kommer till ett abrupt slut när en mystisk inristning på hans dörr frammanar ett traumatiskt minne från det förflutna."

Passion (regi Maja Borg)
En dokumentär om BDSM-sex och kristendom. Handlingen kretsar kring så kallade läderbögar och lesbiska präster som gillar att piska och förnedra varandra.

Comedy Queen (regi Sanna Lenken)
En film om en stark 13-årig flicka och hennes svaga pappa, som sitter på toaletten och gråter hela tiden över att den starka mamman försvann. Flickan vill bli komiker, för att muntra upp pappan.

Fördom & Stolthet (regi Eva Beling)
Handlar om en lesbisk kvinna som sitter och förfasas under två timmar när hon analyserar gamla filmer ur ett radikalt queerperspektiv. Mycket ilska mot så kallade heterosexuella normer utlovas.

Så jävla easy going (regi Christoffer Sandler)
En film om en 18-årig kvinna med en deprimerad svag pappa. Hon har ADHD och är pank. Men plötsligt dyker Audrey upp, och hennes hjärta exploderar i lesbisk lycklig kärlek.

Nelly och Nadine (regi Magnus Gertten)
Detta är en svensk dokumentär om lesbisk kärlek år 1944 – i det nazistiska koncentrationslägret Ravensbrück.

Svart Krabba (regi Adam Berg)
En postapokalyptisk värld som förfallit på grund av "klimatet". Hjälten är en stark kvinna och skurkarna män.

GABI mellan åren 8 och 13 (regi Engeli Broberg)
En dokumentär om en "queer" uppväxt, där filmarna följt en liten flicka under 6 år när hon växer upp under förhoppningen att den lilla flickan kommer att vilja könsopereras.

Historjá (regi Thomas Jackson)
En film om en samisk kvinnlig konstnär som pratar om klimatförändringar.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.