Det var i april 2017 som MUCF lanserade youmo.se, finansierad av regeringen.
Det är en digital plattform med information om "hälsa, sexualitet och jämställdhet" riktad till invandrare. Hemsidan presenteras på flera språk: dari (som talas i Afghanistan), tigrinska (talas i norra Etiopien och Eritrea), arabiska, somaliska samt lätt svenska och engelska.
Syftet är helt enkelt att upplysa invandrare om vad som gäller i Sverige.
"Att göra något sexuellt med någon som inte vill det, är ett sexuellt övergrepp", står det bland annat på sajten.
Vidare informeras om vad ett samlag är:
"Samlag kallas det när en penis förs in i slidan. Då behöver ni ett skydd mot graviditet, om ni inte vill att samlaget ska leda till en graviditet. Det kan också behövas ett skydd mot könssjukdomar."
På hemsidan illustreras sexupplysningen bland annat med flera bilder på utländska män och blonda svenska kvinnor.
Under fliken "Att vara kär", som exemplifieras med en bild på en ung blond kvinna som kysser en mörkhyad man, kan man bland annat läsa att "Att vara kär brukar vara en härlig känsla. En del personer har varit kära många gånger, andra har aldrig varit kära."
Nu får MUCF i uppdrag att i samverkan med ungdomsmottagningen på nätet (UMO) ytterligare utveckla arbetet med dessa informationsinsatser.
"I uppdraget ingår att utöka informationen på youmo.se, utöka kompetenshöjande insatser till yrkesverksamma som möter unga nyanlända samt möjliggöra långsiktig kompetensförsörjning för yrkesverksamma genom utveckling av en webbaserad utbildning", skriver regeringen.
Utvecklingen av youmo.se ska framförallt göras på de delar som gäller prostitution och människohandel, hedersrelaterat våld och förtryck, inklusive könsstympning, sexuellt våld samt sexuella trakasserier.
– Många vuxna som i sin yrkesroll möter unga nyanlända saknar utbildning i frågor som rör hälsa, sexualitet och jämställdhet. Med de här insatserna kan vi skapa en långsiktig kompetensförsörjning och göra det enklare för yrkesverksamma att prata om dessa viktiga frågor med ungdomarna, säger barn- och jämställdhetsminister Lena Hallengren (S).
Pengarna ska även användas till fortsatt informationsspridning för att öka kännedomen om den digitala plattformen hos så kallade unga nyanlända samt yrkesverksamma som möter dessa personer.
För uppdragets genomförande får MUCF använda 5.000.000 kronor under 2018. Uppdraget ska redovisas till regeringen senast den 31 mars 2021.