Det är SVT:s "Val 2018" som har publicerat ett glatt tv-inslag och en artikel om en 35-årig kurdisk kvinna som kom till Sverige för 16 år sen.
Hon är ensamstående mamma med fem barn och har aldrig jobbat i hela sitt liv – förrän nu.
Den kurdiska kvinnan har tillsammans med tre andra kvinnor fått varsitt så kallat nystartsjobb som lokalvårdare på det kommunala bostadsbolaget Poseidon i Hjällbo i Angered i Göteborg.
Först fick hon en "skräddarsydd" treveckors utbildning för att få jobbet.
SVT följer med henne och filmar när hon sopar i en trappuppgång i ett hyreshus. 35-åringen valde att söka jobbet eftersom det är placerat i det område där hon själv bor.
– Förut var jag rädd och vågade inte, men kvinnan på kursen gjorde så att jag kände mig lugn. Jag hade inte alls drömt att jag skulle bli lokalvårdare, men när jag började jobba så var det jättebra, säger invandrarkvinnan till SVT.
Kvinnan förklarar att hon är glad över att ha fått arbetskamrater och att hon kan visa sina barn att hon arbetar.
Tidigare under tisdagen rapporterade SVT Nyheter om att hälften av utrikes födda fortfarande är arbetslösa efter åtta år i Sverige. För dem utan gymnasial utbildning kan det ta ännu längre tid. På tisdagen varnar även Konjunkturinstitutet för att glappet mellan antalet svenskar och utrikes födda som arbetar kan få allvarliga konsekvenser för den svenska ekonomin i form av högre skatt.
I sociala medier undrar vissa varför SVT Nyheter gör en så stor sak av enklare nystartsjobb. En del tycker historien med kvinnan i Hjällbo egentligen är "sorglig". Andra menar att situationen med så lång arbetslöshet är ett misslyckande från samhällets sida. Det påpekas också att det är bra att kvinnan faktiskt nu arbetar.
"Det är bra att hon gör nåt iaf. Blir en bra förebild för barnen och hon lär må bättre och känna sig mer delaktig i samhället. Ringar på vattnet", skriver signaturen Mia.
Det här är en mycket udda artikel.
— Edward Nordén (@Edward_Norden_) 17 april 2018
En kvinna får ett skräddarsydd utbildning för att städa trappuppgångar i sitt område efter 16 år i Sverige. Det som blir mest märkligt är att SVT beskriver det som en framgångssaga. Det är det inte. Det är sorgligt. https://t.co/9v3JmL6MfF
Det är bra att hon gör nåt iaf. Blir en bra förebild för barnen o hon lär må bättre o känna sig mer delaktig i samhället. Ringar på vattnet.
— Mia Vestermark (@MiaVest66) 17 april 2018
Är det nu SVT vill att vi ska utbrista i ett unisont "där ser ni att integrationen fungerar"?
— EvilTotte (@EvilTotte) 17 april 2018
Enig. Visserligen bättre sent än aldrig - men det är för lång tid för att komma i sysselsättning.
— West Stream (@WestStream2) 17 april 2018
@svtnyheter är för vänster extrema för att inte förstå varför detta kommer att bli en väckarklocka för vanliga människor i Sverige
— Thomas Törnström (@ottoblom) 17 april 2018
Det är ett gigantiskt misslyckande från samhället.
— SGD (@SwedishGamerDad) 17 april 2018
"Skräddarsydd utbildning" får det att låta som att hon har tagit en master. Hon gick en kurs på max några veckor. Och jag tycker knappast man kan säga att SVT får det att se ut som en framgångssaga, de bara visar hur det är
— August Hermansson (@AugustHerman) 17 april 2018
eller motsatsen, skriva en artikel om någon som startade ett framgångsrikt företag direkt när de kom till Sverige, så visar de en vanlig kvinnas berättelse. Det jag som läsare tar med mig är att historien hade visat på ett lyckat samhälle ifall det stod 2 år istället för 16
— August Hermansson (@AugustHerman) 17 april 2018
Jag ställer mig frågan HUR hon fått gå 16 år och ingen ställt krav på att hon faktiskt måste ta ett jobb.
— Lotta Dalenius (@treamigos) 17 april 2018
Lite rörande - 16 år i Sverige och bli så glad över att få sopa trappuppgången. Sossarna ännu gladare för ett hittepåjobb som bättrar på arbetslöshetsstatistiken.
— Gunnel Svensson (@GunnelSvensson6) 17 april 2018
Jag har ett enda tips. Trappa ut bidragen över tid så ska ni få se på rekordintegrering. ”Inget befrämjar kreativiteten så som brist på pengar” som Kjell-Olof Feldt snyggt sammanfattade det.
— Carolin Nielsen(MED) (@Caninen) 17 april 2018