Det finns ingen exakt statistik på hur många som är drabbade av hedersförtryck i dagens Sverige.
En rapport från Ungdomsstyrelsen från 2009 visar att 70 000 unga i landet inte fick välja vem de ska gifta sig med, skriver Aftonbladet.
Enligt en statlig utredning från 2014 levde sammanlagt 100 000 killar och tjejer under 25 år i familjer där de utsätts för hedersförtryck.
Men mörkertalet är stort och troligen är siffran mycket högre.
– Vårt antagande är att var tredje elev, flickor som pojkar, som själva är födda utomlands eller som har två utlandsfödda föräldrar lever under hedersrelaterade familjenormer, säger Astrid Schlytter, docent vid Stockholms universitet och expert i frågan, till Aftonbladet.
Det innebär att närmare en kvarts miljon – 240 000 – unga i Sverige kan vara drabbade av hedersförtryck.
Bland utsatta flickor handlar det om olika begränsningar i skolan, att de inte får ha pojkvän, att de måste vara oskuld när de gifter sig och att de inte själva får bestämma vem de ska gifta sig med. Bland pojkar är förtrycket mindre, men de gifts bort lika ofta som flickorna.
Flickorna kan dessutom bli misshandlade, mordhotade och trakasserade av sina egna familjemedlemmar.
Aftonbladet berättar om ett verkligt fall där föräldrarna till en 14-årig flicka hotar att mörda henne om hon har sex med någon. Flickans syster utsattes för våld ända fram till att hon gick med på att bära slöja.
Men många vågar inte berätta vad de utsätts för, varför det är relativt få fall som går vidare till sociala myndigheter eller domstol.
Den aktuella studien innefattar bara flickor och pojkar med två utlandsfödda föräldrar. Unga med en förälder född utomlands, eller med båda föräldrarna födda i Sverige, ingår alltså inte. Kristna församlingar eller vuxna ingår inte heller.