Efter att Ungerns president på tisdagen undertecknade Sveriges Nato-ansökan återstår bara några formella åtgärder.
Närmast ska Ungern skicka anslutningsprotokollet till USA:s utrikesdepartement, som ska godkänna det och kvittera det till Natos generalsekreterare.
Dessa sista steg bedöms dock klaras av snabbt.
– Min bedömning är att det handlar om dagar snarare än veckor, säger försvarsminister Pål Jonsson (M) till Sveriges Radio.
Under tisdagen tog Pål Jonson emot sin tyska ministerkollega Boris Pistorius i Stockholm. Under besöket undertecknade försvarsministrarna en gemensam avsiktsförklaring om fördjupat samarbete mellan Sverige och Tyskland.
– Det här besöket är ett viktigt steg för Sverige och Tyskland att utveckla samarbetet ytterligare. När både Sverige och Tyskland är Natomedlemmar kommer ökade möjligheter till samarbete att finnas. Inte minst gäller det samarbete kring säkerheten i Östersjöregionen, säger Pål Jonson.
Sverige och Tyskland har sedan tidigare en avsiktsförklaring som ingicks 2017. Denna har nu uppdaterats i ljuset av Sveriges kommande medlemskap i Nato och i syfte att fördjupa och öka samarbetet. Avsiktsförklaringen innebär att de båda ländernas försvarsmakter och andra försvarsmyndigheter kan verka för att vidareutveckla befintligt samarbete och främja nya initiativ.