– Det är mycket möjligt, säger Vance på frågan om USA kan få kontroll över Grönland.
Han betonar att Trump-administrationens enda prioritet i frågan är USA:s säkerhet och att europeiska invändningar inte kommer att påverka besluten.
– Om en större territoriell närvaro i Grönland krävs för att säkra USA:s säkerhet, så är det vad Trump kommer att göra. Han är likgiltig inför vad européerna skriker åt oss, säger Vance.
Frågan är dock ställd utifrån att USA ska ta över Grönland genom förvärv, och det sägs ingenting om någon amerikansk militär attack mot det danska territoriet.
Under intervjun upprepar J.D. Vance emellertid ett tidigare påstående från Trump-administrationen om att det finns en utbredd vilja bland Grönlands invånare att bryta banden med Danmark och i stället bli en del av USA.
Han hävdar att missnöjet med Danmark gör att många ser positivt på amerikanskt styre.
Uttalandet kommer dock kort efter att en färsk undersökning från Berlingske och Sermitsiaq visat att det motsatta gäller. Enligt undersökningen vill endast sex procent av Grönlands befolkning att ön blir en del av USA.
Diskussionen om Grönlands framtid är inte ny. Under Donald Trumps första presidentperiod väckte han stor uppmärksamhet när han 2019 öppet uttryckte intresse för att köpa Grönland från Danmark.
Förslaget avvisades då bestämt av både den danska och den grönländska regeringen, vilket ledde till en diplomatisk konflikt mellan Danmark och USA.
Grönland befolkades ursprungligen av eskimåer men omkring år 985 e.Kr. anlände nordiska bosättare under ledning av den isländske sjöfararen Erik Röde.
På medeltiden fanns nordiska kyrkor, gårdar och till och med en biskop i det grönländska samhället, men de nordiska bosättningarna försvann gradvis på 1400-talet.
Under 1700-talet återupptog Danmark närvaron på Grönland när den norsk-danske missionären Hans Egede anlände 1721 för att kristna eskimåerna. Detta blev början på en dansk kolonisation av ön.
När Danmark och Norge skildes åt genom Kiel-freden 1814 behöll Danmark kontrollen över Grönland, Färöarna och Island. Idag tillhör Färöarna och Grönland fortfarande Danmark.