I april förra året skickades ett växthus i miniatyr upp till den internationella rymdstationen ISS och några av resultaten från utvärderingen av odlingsförsöket redovisades nu under veckan.
I växthuset "Veggie" testade Nasa att odla sex plantor röd romansallad – två av de sex plantorna uppges aldrig ha tagit sig, en tredje dog, men de övriga tre frodades i det tyngdlösa tillståndet.
Ingen har däremot smakat på salladen ännu, istället frystes den ned och skickades tillbaka till jorden för analys.
– Vi har gjort ett preliminärt matsäkerhetstest av salladens mikrobiologi och det visade ungefär det vi väntat oss, säger Gioia Massa som är projektledare för "Veggie".
– De är troligen tillräckligt låga för att salladen ska vara säker att äta, fortsätter hon.
Även salladens nivåer av vitaminer och mineraler håller på att utvärderas, men då man bara har tre plantor att analysera kan man inte dra några säkra slutsatser kring odling av grönsaker i rymden.
Nästa steg för Nasa är att prova att odla andra grödor i rymden såsom annan grönsallad, salladskål och såsmåningom körsbärstomater och peppar.