– Tack, fru talman. Sverige har idag ett stora problem med en alltmer åsiktsrepressiv stat. Idag bestämmer det politiskt korrekta etablissemanget vad som är "rätt" åsikt och "fel" åsikt, inledde Jeff Ahl sitt anförande.
Riksdagsmannen konstaterade att händelsen på KTH, där studenten Felix riskerade avstängning efter att ha tagit fram ett faktablad om invandrarbrott, inte är "en isolerad händelse".
– Den blev däremot uppmärksammad av nättidningen Fria Tider. I ett fungerande land och en fungerande rättsstat hade de inblandade lärarna, studievägledarna och rektorn blivit avskedade.
Ahl anklagade regeringen för att steg för steg urholka demokratin, bland annat genom att tillsätta "det som liknas vid politruker" på universitet och högskolor och andra myndigheter.
Helene Hellmark Knutsson, som är minister för högre utbildning och forskning, svarade med att det är myndigheterna själva som ska tolka den lagstiftning som finns.
– Statsråd kan inte gå in i myndigheter och styra, det kallas för ministerstyre och är inte lagligt, sade ministern, och anklagade Ahl för att vilja införa "en ny ordning".
Jeff Ahl svarade med att påminna Hellmark Knutsson om att det faktiskt är regeringen som utser rektorer på bland annat KTH.
– Det är förståeligt att KTH och stora delar av universitetsvärlden har dessa problem idag eftersom många universitet idag är infiltrerade av olika vänsterextrema element.
Han fortsatte:
– Fru talman, denna regering var blixtsnabb med att skämma ut sig genom att knyta knytblus i solidaritet med en medelålders, privilegierad politiskt korrekt kvinna tillhörande etablissemanget. När en ung student på ett av våra lands universitet blir förtryckt är regeringens svar att de har fullt förtroende för att den korrupta och politiserade byråkratin ska lösa det här.
– Svaret är att rektorn på KTH borde sparkas och att en ny rektor med respekt för demokratin tillsätts.
När Fria Tider når Jeff Ahl efter interpellationsdebatten säger han att han är "extremt oroad" över den politiskt korrekta utvecklingen i Sverige.
– Jag konstaterar att regeringen inte värderar demokratin särskilt högt, säger han.