Det var journalisterna Mughira Al Sharif från BBC och Jenan Moussa från arabiska Al-Aan TV som på Twitter skrev att en syrisk invandrare skjutits ihjäl av grekisk gränspolis.
Samtidigt publicerades filmer, vissa tydligt blodiga, på mannen.
Men Stelios Petsas, talesman för den grekiska regeringen, kallar filmerna för "fake news".
"Filmer som visar ett dödsfall vid den grekisk-turkiska gränsen är falska nyheter. Vi uppmanar alla att vara försiktiga när de rapporterar nyheter för att främja turkisk propaganda", skriver han på Twitter.
Men Jenan Moussa, som har ett verifierat Twitterkonto och en kvarts miljon följare, fortsätter hävda att mannen dödats.
"Jag pratade precis med familjen till den syriske man som dödades av grekiska gränsvakter när han och andra illegalt försökte ta sig från Turkiet till Grekland", skriver hon på Twitter.
"Enligt hans familj är kroppen fortfarande nära gränsen. När jag pratade med familjen var de på ett sjukhus i Istanbul och väntade på att kroppen skulle komma dit senare idag", fortsätter hon.
Moussa skriver uttryckligen, efter att Grekland tillbakavisat filmerna som falska, att mannen "lämnade Istanbul igår och sköts i morse".
Hon hävdar också att han träffats av gummikulor.
– Det sprids väldigt mycket fake news om vad som händer i Grekland just nu. Det postas bilder från flyktingkrisen 2015 och bilder från Ungern som sägs visa saker som har skett de senaste dagarna, säger SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick, på plats vid grekiska gränsen, till SVT.
SVT:s reporter har också talat med en talesman för den grekiska polisen som förnekar den påstådda dödsskjutningen. Men samtidigt säger turkiska säkerhetskällor till Reuters att mannen visst har avlidit.
Expressen fortsätter också rapportera att mannen dödats.
– Grekisk polis sköt ihjäl honom när han försökte ta sig över gränsen, säger en påstådd kusin till den dödade till Expressen.