En studie gjord av WHO och Imperial College London visar att alla industrialiserade länder kommer ha en längre medellivslängd år 2030, skriver brittiska BBC.
Studien har undersökt livslängder i 35 industrialiserade länder och kan konstatera att alla kommer leva längre. Samtidigt kommer skillnaderna mellan män och kvinnor att minska.
Anledningen till att skillnaden minskar mellan män och kvinnor uppges vara att de får en mer likartad livsstil. Förr var det vanligare att män ägnade sig åt mer riskfyllt beteende.
– De rökte och drack mer, och var med om fler trafikolyckor och mord, men i och med att livsstilarna blir mer lika mellan män och kvinnor, så blir även deras förväntade livslängd det, säger Majid Ezzati, en av forskarna bakom studien.
De som kommer leva längst är sydkoreanska kvinnor medan de som kommer ha kortast medellivslängd är män i USA. Sydkoreanska kvinnor är den första grupp som kommer ha en medellivslängds på över 90 år.
USA går nedåt i statistiken och studien förutsäger en livslängd på 80 för män och 83 för kvinnor. USA är också det första landet där medellängden slutar gå upp, vilket tyder på dåligt näringsintag och ett svagt sjukvårdssystem.
Att livslängden ökar kommer innebära stora utmaningar för ekonomin i och med att fler personer kommer behöva pensionspengar och äldrevård, säger forskarna.