Ecuadors utrikesdepartement skriver att man inte blandar sig i utländska val, men att beslutet från 2012 om att bevilja Assange asyl står fast.
Det sydamerikanska landet har "tillfälligt begränsat tillgången till en del av kommunikationssystemen i sin brittiska ambassad", enligt uttalandet.
"Ecuadors regering respekterar principen om icke-intervention i andra länders angelägenheter, blandar sig inte i pågående valprocesser och stödjer heller inte någon särskild kandidat", skriver utrikesdepartementet vidare.
Det senare påståendet stämmer dock inte. Så sent som i september framträdde Ecuadors president, vänsterpolitikern Rafael Correa, i en intervju med RT och sade han att hoppas att Hillary Clinton vinner valet i USA, "för världens bästa".
Wikileaks misstänker att beslutet att tysta Assange kommer efter påtryckningar mot Ecuador från den amerikanska regeringen, mer specifikt från utrikesminister John Kerry.
"Flera amerikanska källor uppger för oss att John Kerry i samband med fredsförhandlingarna med Farc bad Ecuador att stoppa Assange från att publicera dokument som involverar Clinton", skriver Wikileaks på Twitter.
Wikileaks-grundaren Julian Assange har bott på Ecuadors ambassad i London i över fyra år. Anledningen är att han riskerar att utlämnas till Sverige, där han anklagas för att ha begått sexbrott mot feministiska vänsteraktivister. Sverige kan i sin tur utlämna visselblåsaren till USA, där han riskerar ett mycket hårt straff för att ha läckt telegram från det amerikanska utrikesdepartementet.
De senaste veckorna har Wikileaks publicerat ett stort antal hackade mejl som visar att personer i Hillary Clintons närhet har ägnat sig åt korruption.