Det är i sociala medier som Anders Borg återigen uttalar sig om Sveriges invandringspolitik.
Den här gången kommenterar han en debattartikel i Di, där professor Mats Hammarstedt påvisar att de senaste årens asylinvandring till Sverige kommer få betydande och långsiktiga kostnader för samhället.
"Den långa tid det tar för framför allt flyktingar från länder utanför Europa att komma in på arbetsmarknaden gör att flyktinginvandring under lång tid påverkar Sveriges offentliga finanser negativt", skriver Hammarstedt, professor i nationalekonomi, i Di.
Borg håller med, och menar att det största problemet är den dåliga integrationen. Dagens system för mottagande samt bristen på flexibilitet på arbetsmarknaden gör integrationen "mycket långsam".
Dessutom är nyanlända numera ännu mer lågutbildade, påpekar han.
"Att huvuddelen av invandrare nu kommer från länder i Mellanöstern och Nordafrika med en påtagligt lägre utbildningsnivå gör dessutom att inträdet på arbetsmarknaden kommer att ta längre än tidigare", skriver Anders Borg i inlägget på Facebook.
"Sveriges integrationsförmåga torde göra att det är nödvändigt att hålla fast vid den uppstramning av invandringen regeringen genomfört under de kommande åren", fortsätter han.
Enligt Borg kan den svenska "integrationsförmågan" förbättras genom reformer, framför allt genom en som han kallar det "tydligare arbetslinje från start och en mer flexibel arbetsmarknad", men det förutsätter en vilja att "återstarta strukturreformerna".
Anders Borg har även tidigare tagit avstånd från sin egen och förre statsministern Fredrik Reinfeldts generösa invandringspolitik, som gick ut på att svenskarna skulle "öppna sina hjärtan" för världens folk.
– Hade man vetat att vi skulle ha den här flyktingsituationen hade man inte gått i den riktningen, har han sagt i SVT:s program Min sanning.