RFSU vill med sin kampanj uppmärksamma kvinnors underlivsskador och hur de påverkar folkhälsan.
"Fittan är laddad och det pratas gärna om hur ordet provocerar, men fitthälsa är det däremot inget som det pratas högt om tills nu. Att fittan väcker intresse märktes förra helgen när RFSU Stockholms Vulvagrupp anordnade en Fittfestival som blev en publiksuccé. Festivalen bidrog till kunskap om det egna könet, vilket i sig underlättar att ställa krav på god fitthälsa och frågorna om förlossningsskador var många", skriver RFSU Stockholm Hanna Navier i Dagens Arena.
Något som det inte pratades högt om på den statliga Fittfestivalen var samtidigt kvinnlig könsstympning en procedur som är vanligast i Afrika och oftast innebär att små flickors klitoris och blygdläppar under bestialiska former skärs bort. Det leder ofta till svåra komplikationer senare i livet.
Khadra Seerar, som själv utsattes för könsstympning som barn, är starkt kritisk till att RFSU inte tar upp frågan.
"Jag tycker inte att frågan om könsstympning tas på allvar. Det är uppenbart att frågan är känslig när inte ens Sveriges främsta lobbyorganisation för sexuell hälsa, RFSU, verkar vilja agera mot problemet", skriver Seerar på SVT Debatt.
Invandrare i Sverige fortsätter ofta att könsstympa sina döttrar.
"Detta är ett reellt problem även i Sverige, jag känner till flera fall av ihopsydda flickor i skolåldern", skriver Khadra Seerar.
Våren 2011 skrev RFSU:s skattefinansierade tidning Ottar Rapport en artikel som gick ut på att öppet skönmåla kvinnlig könsstympning. Tidningen gjorde gällande att det var västerländsk strukturell rasism och postkoloniala fördomar som gjorde att kvinnor som fått sina könsorgan avskurna med tvång lider av ingreppet.
Istället var det enligt RFSU:s tidning dags att erkänna "kvinnornas positiva erfarenheter" av könsstympning.