USA:s presidentval
Labour-ledaren Keir Starmer.

Trump anklagar Labour för "utländsk valpåverkan"

Publicerad 23 oktober 2024 kl 08.18

Utrikes. Donald Trumps kampanjorganisation har lämnat in ett klagomål till den federala valkommissionen (FEC) och anklagar det brittiska Labourpartiet för "flagrant utländsk inblandning" i det amerikanska presidentvalet. Enligt klagomålet ska Labour ha agerat till förmån för Kamala Harris.

Dela artikeln

Anmälan hänvisar till mediarapporter om kontakter mellan Labour och Harris kampanj samt till att Labour-aktivister ska ha rest till USA för att delta i kampanjarbete, vilket Trump-kampanjen menar utgör olagliga bidrag från utländska medborgare.

Labour har ännu inte gett någon officiell kommentar till anklagelserna, rapporterar BBC News.

Trump-kampanjen lyfter i sin anmälan också fram ett nu raderat LinkedIn-inlägg från Labour-medarbetaren Sofia Patel, där hon nämnde att "nästan 100" Labour-medlemmar skulle resa till nyckelstater i USA för att kampanja. Det antyds att dessa kontakter skulle strida mot reglerna för utländska bidrag i amerikanska val.

Det är tillåtet för utländska medborgare att arbeta som volontärer i amerikanska kampanjer, så länge de inte får ersättning.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Kvinna skjuten till döds i Akalla

Granne upptäckte att dörren var öppen. Kvinnan i 60-årsåldern uppges vara anhörig till gängkriminell.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.