Zelenskyj: Nordkorea skickar soldater för att hjälpa Ryssland i Ukraina

Publicerad 18 oktober 2024 kl 16.20

Utrikes. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hävdar att Nordkorea inte bara förser Ryssland med vapen utan nu även skickar soldater till stridszoner i Ukraina.

Dela artikeln

– Vi ser ett allt starkare samarbete mellan Ryssland och regimer som Nordkorea. Det handlar inte längre bara om vapenleveranser, utan också om att skicka människor från Nordkorea till de ockuperande styrkorna, säger Zelenskyj.

Den ukrainska presidenten betonar vikten av ökat stöd från västvärlden, eftersom de ukrainska styrkorna är både numerärt och materiellt underlägsna längs frontlinjerna i östra Ukraina. Han varnar för att brist på stöd riskerar att leda till en ännu större konflikt.

Tidigare i oktober anklagade även Sydkoreas försvarsminister Nordkorea för att ha soldater på plats i Ukraina. Han uppgav att sex nordkoreanska officerare dödades i Donetsk under en ukrainsk missilattack den 3 oktober, en uppgift som först rapporterades i ukrainska medier.

Även om dessa anklagelser ännu saknar konkreta bevis, har relationerna mellan Moskva och Pyongyang fördjupats under året, med flera militära delegationer och en försvarspakt mellan de två länderna.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Långtidsarbetslösheten fortsätter att öka

Dystra siffrorna.. "Fler är arbetslösa längre och deras situation är svår."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.