Pengar mot gängvåld gick till New York-resa, julbelysning och skrotad PR-kampanj för 600.000 kronor

Publicerad 10 oktober 2024 kl 15.22

Inrikes. Botkyrka kommun spenderade 600.000 kronor, som var avsett för att motverka gängrekrytering av barn och unga, på en PR-kampanj som aldrig togs i bruk. Det har tidigare avslöjats att pengarna bland annat gått till en New York-resa.

Dela artikeln

Det är det senaste avslöjandet i en serie om Botkyrkas hantering av det statliga bidraget, öronmärkt för att stödja sociala insatser för unga i riskzonen att hamna i kriminalitet.

Tidigare i år rapporterades det om att delar av samma bidrag använts till en kontroversiell resa till New York, vilket ledde till att kommunen återbetalade över 400.000 kronor till Socialstyrelsen.

De öronmärkta pengarna har också använts till att rusta upp en lägergård och till julbelysning i Fittja.

Nu framkommer att ytterligare medel har använts på ett sätt som kommunen själv kallar "oacceptabelt". Lennart Agén, presschef i Botkyrka kommun, uttrycker stark kritik mot hur pengarna hanterats.

– Det är oacceptabelt naturligtvis. Det här bekräftar tyvärr den bild som vi själva har att det har brustit vid såväl beställning, kontroll som uppföljning, säger, säger Agén till Sveriges Radio.

Den 600.000 kronor dyra kampanjen, som levererades av en ideell förening i samarbete med en PR-byrå, innehöll bland annat en kommunikationsstrategi, en ny logotyp och reklamfilmer för mötesplatsen Albys hjärta – en verksamhet som bland annat inrymmer en fritidsgård. Syftet var att öka besökarantalet, men kommunen ansåg att det färdiga materialet inte mötte deras förväntningar och valde därför att inte använda det.

– Leveranserna som vi fick motsvarade tyvärr inte förväntningarna. Så det stämde inte mot de förväntningar som de olika verksamheterna hade, och som skulle använda sig av det som hade producerats, säger Agén.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Toyota slutar med politiskt korrekthet

Efter Woke-kontroversen. Senaste i raden av företag som ska upphöra med vänsterpropaganda.0 

Ekonominyheter

Prognosen: Northvolt går i konkurs 14 oktober

Skuldberg av skatter och avgifter förfaller då.. "Grundtipset är att det blir inställda betalningar och konkurs".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.