Omar bin Laden.

Bin Ladens son utkastad ur Frankrike

Publicerad 10 oktober 2024 kl 10.24

Utrikes. Omar bin Laden, son till den avlidne al-Qaida-ledaren Osama bin Laden, har blivit utvisad från Frankrike efter att ha publicerat inlägg på sociala medier som franska myndigheter anser utgör ett "försvar av terrorism".

Dela artikeln

Omar, 43 år, har bott i Normandie i flera år och arbetat som konstnär där.

Det inlägg som ledde till utvisningen publicerades på årsdagen av Osama bin Ladens död i maj 2023. Inlägget beskrev hans far som en martyr som "byggde nationer och skapade ära" och hyllade de som "skrivit historia med sitt blod".

Detta ledde till att Omar bin Laden anklagades för att glorifiera terrorism, vilket sedermera resulterade i hans utvisning.

Frankrikes inrikesminister Bruno Retailleau bekräftade beslutet på X och betonade att Omar bin Laden nu är permanent förbjuden att återvända till Frankrike, oavsett anledning.

Omar har tidigare tagit avstånd från sin fars våldshandlingar och uttryckt ånger över att hans far dödades utan rättegång.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

"Kräv att Åkesson lägger korten på bordet"

S vill se åtgärder av Kristersson. "Håller inte att partiledaren för det största partiet i regeringsunderlaget umgås med kriminella gängledare."0 

Ekonominyheter

Prognosen: Northvolt går i konkurs 14 oktober

Skuldberg av skatter och avgifter förfaller då.. "Grundtipset är att det blir inställda betalningar och konkurs".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.