Joakim Lamotte.

Joakim Lamotte utmanar Aschberg på debatt

Publicerad 24 september 2024 kl 16.53

Media. Joakim Lamotte utmanar Robert Aschberg på debatt för att diskutera "frågan om hot och hat mot journalister".

Dela artikeln

"Robert Aschberg driver just nu frågan om hot och hat mot journalister, men är totalt blind för våldet från vänster och det hat han själv sprider. Det vill jag debattera med honom nu på onsdag", skriver Lamotte på sin hemsida.

Aschberg – som bland annat driver det vänsterextrema privata underrättelsetjänsten Acta Publica (tidigare Piscatus) – var en av många vänsterjournalister som i förra veckan undertecknade ett "upprop" i Dagens Nyheter.

I artikeln påstod sig vänsterprofilerna vara utsatta för "hat och hot", bland annat i form av förolämpningar från missnöjda mediekonsumenter.

Joakim Lamotte vill ta debatten om "hat och hot" med Robert Aschberg under ett möte med Publicistklubben på onsdag – en klubb som Aschberg är ordförande för.

"Förra veckan blev jag tillfrågad att medverka i en debatt anordnad av Publicistklubben. Ämnet var hat och hot mot journalister. Att jag skulle få frågan gillades inte av alla, men nu blev det så och debatten kommer anordnas på onsdag i Göteborg", skriver Lamotte.

Han konstaterar dock att den han helst vill debattera mot – Aschberg själv – inte är uppsatt som paneldetagare.

Lamotte skriver att Aschberg för flera år sedan vägrade att delta i en livesänd debatt med honom om sitt förnedrings- och uthängningsprogram Trolljägarna.

"Då vågade han inte ställa upp. Nu är jag inbjuden till en panel i föreningen där han sitter som ordförande. Dessutom i ett ämne som verkar ligga honom varmt om hjärtat. Därmed borde han den här gången inte backa för att ta debatten? Och jag vet att han har fått frågan. Så vad säger du Robert Aschberg? Kommer du till debatten nu på onsdag, eller tänker du hålla dig undan som förra gången?" Skriver Joakim Lamotte.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringen ska öka invandringen – med nytt "blåkort"

Nye migrationsministern lanseras satsningen. Invandrare från tredje världen ska lockas med sänkta krav.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.