Kristersson har gaypyntat Sagerska igen

Publicerad 1 augusti 2024 kl 11.32

Inrikes. Ulf Kristersson (M) fortsätter med sin "nya tradition" att täcka statsministerns officiella residens Sagerska palatset med prideflaggor under Prideveckan.

Dela artikeln

Statsminister Kristersson – som är starkt engagerad i gayfrågor på ett personligt plan – berättade för ett år sedan om sitt beslut.

– 2014 startade en företrädare till mig tradition att som statsminister gå Prideparaden. Fredrik Reinfeldts deltagande då var historiskt. I dag är det en självklarhet. Nu startar vi en ny tradition, fortsätter Ulf Kristersson, sade statsministern i ett uttalande.

Nu har HBTQ-pyntet återigen satts upp på Sagerska palatset – något som väcker kritik.

"Prideflaggan hissad på Sagerska huset. Pinsamt. Den enda flaggan som någonsin ska hissas på statsministerns bostad är den svenska", skriver Dexter Krokstedt som sitter i Ungsvenskarnas (SD:s ungdomsförbund) förbundsstyrelse, i ett inlägg på X.

En katolsk användare beklagar också Ulf Kristerssons beteende:

"Det värsta är att familjen Sager var en djupt troende katolsk familj. De gav bort huset till det Katolska Stiftet. Och vårt Katolska Stift är historiskt ökänt för att att ha gjort värdelösa och helt efterblivna bostadsaffärer. Så de sålde så småningom Sagerska huset för en spottstyver. Och nu spottar man på familjen Sager genom att hänga djupt politiska flaggor på deras hus. Katolikerna borde behållt det."


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Snart en miljon analfabeter i Sverige

"En hel generation". Kan inte betala räkningar, boka tider eller ta till sig enkel information.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.